Team Reset

Jeroen Westra

Head Coach
Box Eigenaar
Brengt OCD terug in de mode

(Klik foto voor meer informatie)

 

Arjan Stijlaart

Coach
CrossFit Kids Coach
Box Megafoon

(Klik foto voor meer informatie)

 

Karen Dirksen

Coach
Organisatorisch Talent
Spaart dieren en gains

(Klik foto voor meer informatie)

 

Jasper de Waal

Gewichthef Coach
Heeft een licht(?) dialect

(Klik foto voor meer informatie)

 

Remy van de Geijn

Coach in Opleiding
Box Fotograaf
Olijke Krullenbol

(Klik foto voor meer informatie)

 

Wendy Westra-Zwartjes

Sport -en Ontspanningsmasseur
Powermama Coach
“Beul van Beesd”

(Klik foto voor meer informatie)

 

Jeroen Westra

Jeroen Westra

Head Coach / Box Eigenaar

Sportief was ik vroeger geen uitblinker. Sterker nog, sport stond me tegen en ik vond school veel belangrijker en leuker. Hier kwam verandering in toen ik vechtsport ontdekte en vooral in boksen kon ik mijn ei helemaal kwijt. Daar hoorde ook een stuk kracht -en conditietraining bij en zo ben ik ook in aanraking gekomen met CrossFit. Door middel van vechtsport, CrossFit en goed eten kwam ik in de vorm van mijn leven en maakte ik een ware ommezwaai van anti-sporter naar sportfanaat.

Nadat ik de docentenopleiding op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding had afgerond en een jaar had gewerkt, besloot ik mijn jongensdroom na te jagen. Ik wilde commando worden, dus ik solliciteerde bij het Korps Commandotroepen. Ik kwam door de testdagen, haalde de selectie en mocht aan de opleiding beginnen. In de basisopleiding merkte ik al snel dat ik hier helemaal op mijn plek zat. Tijdens de opleiding in Roosendaal, maakte een rugblessure helaas een abrupt einde aan dit avontuur en moest ik na een jaar revalideren de dienst verlaten. De droom verdween, maar de hobby bleef en CrossFit hielp me tijdens het revalidatieproces sterker worden en gemotiveerd blijven. De blessure is er ook nog steeds, maar dankzij CrossFit en een dosis gezond verstand weet ik deze goed te managen en het ongemak tot een minimum te beperken.

Deze ervaring leerde me ook dat goede training uit veel meer bestaat dan lomp stompen. De basis van mijn rugblessure was namelijk al gelegd voordat ik goed en wel begonnen was bij defensie. Dit zou mij nooit meer gebeuren en hiervoor wilde ik ook anderen behoeden. CrossFit Reset is het resultaat van dit voornemen. Toen ik de dienst verliet startte ik mijn eigen bedrijf in kracht -en conditietraining. De huidige box draait nog steeds op dezelfde kernwaarden die ik had toen ik begon: integriteit, doorzettingsvermogen, saamhorigheid, humor en respect. Het is klein begonnen en elk jaar een stukje gegroeid. We trainden eerst op sportveldjes en in gymzalen, daarna in een loods naast stapels strobalen en uiteindelijk bouwden we onze eerste box. Deze is inmiddels alweer met een aanbouw uitgebreid. Ik hoef het ook niet meer alleen te doen, want ik word nu geholpen door de rammers van Team Reset. Ze zijn allemaal begonnen in onze groepen en dragen de visie van Reset uit in woord en daad.

De visie die we bij Reset hebben is dezelfde die ik als docent Lichamelijke Opvoeding had, samengevat “de samenleving in het klein”. We bieden een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf mag zijn en waar je je fysiek, maar ook mentaal kan ontwikkelen. Je leert omgaan met winst, maar ook met verlies. Je leert je eigen grenzen kennen (en verleggen), maar ook andermans grenzen. Je leert samenwerken met verschillende karakters, die mogelijk botsen met je eigen karakter. Ook daar moet je mee leren omgaan. Kortom, je leert waardevolle lessen over jezelf, waar je in het dagelijks leven ook profijt van hebt. Het fysieke aspect van de WOD moet je zelf doen, maar wij zorgen voor een motiverende, inspirerende omgeving, waarin jij het beste uit jezelf kan halen.

Wat moet je nog meer over mij weten? Kap me af voordat ik begin te ratelen. Een training is maar 60 minuten en het is stiekem wel de bedoeling dat er hard gewerkt wordt!

Favoriete Oefening:
Burpee, vanwege zijn veelzijdigheid. Je kunt burpees overal en met verschillende variaties op hoge en lage intensiteit doen.

Favoriete Workout:
Murph, maar Cindy is een close second.

Favoriete Quote:
Men lijdt het meest onder het lijden dat men vreest.

TERUG NAAR BOVEN

Arjan Stijlaart

Arjan Stijlaart

Coach / CrossFit Kids Coach

Ik ben Arjan één van de coaches bij Crossfit Reset. Als ik de jaarringen op mijn voorhoofd tel dan ben ik bijna 43 jaar oud. Mijn lievelingsdrank is kersenbier en daarnaast eet ik graag hamburgers, pizza en Bossche Bollen. In het dagelijks leven werk ik bij de politie in de mooiste stad van Nederland en daarnaast hou ik me heel graag met sport en bewegen bezig.

Ik ben level 1 trainer Crossfit gecertificeerd en heb ook nog de Gymnastics cursus gevolgd. Ik geef ook de CrossFit Kids training bij Reset. De jeugd heeft immers de toekomst. En dit is wat mij betreft nog maar het begin…

Men zegt weleens dat ik soms wat snel en luid praat, schrik daar niet van, dat is puur enthousiasme! Ik vind het gewoon super leuk om te coachen en atleten te motiveren. Elke minuscule vooruitgang kan ik van genieten maar ook als er met doorzettingsvermogen iets wordt bereikt…. goud is dat. Daarnaast is het voor mij ook belangrijk dat er gelachen wordt tijdens de les. Het schijnt namelijk zo te zijn dat als je lacht je de pijn minder voelt.

Ik geef op maandagmiddag en maandagavond les en op woensdagmiddag. Daarnaast verzorg ik 2 keer per maand (een keer op de zaterdag en een keer op de zondag) een HERO-wod.

Als je verder nog iets wilt weten spreek me aan en anders hoop ik je snel eens in een van mijn lessen te zien!!

Favoriete Oefening:
Touwklimmen

Favoriete Workout:
Niet specifiek, maar ik word wel gelukkig als ik weer even nederig ben gemaakt door een WOD. Dat motiveert me altijd.

Favoriete Quote:
Als je denkt dat je niet meer kunt, dan ben je pas op de helft.

TERUG NAAR BOVEN

Karen Dirksen

Karen Dirksen

Coach / Organisatorisch Talent

Mijn naam is Karen Dirksen en ik ben sinds de zomer van 2016 lid van CrossFit Reset. Wat begon als een avondje ‘het hoofd leeg maken na een lange werkdag’ is inmiddels uitgegroeid tot een vrijwel dagelijks verlangen naar een WOD (workout of the day) of een andere goede trainingsprikkel. Niet alleen kreeg ik door het beoefenen van CrossFit al snel een gezonder en sterker lichaam, ook veranderde mijn mindset en levensstijl: gezonder, energiek en een betere gemoedstoestand. 

Na een ernstig ongeluk in februari 2019 heb ik het trainen stapje voor stapje weer moeten opbouwen. Het team en de leden van CrossFit Reset hebben mij hierbij enorm bij geholpen, waardoor ik meer dan ooit van mening ben dat een goede CrossFit Box je leven (opnieuw) drastisch kan veranderen. Zo is mijn interesse voor de filosofie achter CrossFit gewekt en mijn band met CrossFit Reset enorm gegroeid. 

Favoriete Oefening:
Voor gymnastics en het ‘Oly’ uur (Olympisch gewichtheffen) ben ik altijd wel te porren. Juist omdat ik deze uurtjes kan werken aan mijn techniek en houding. 

Favoriete Workout:
Murph en The Don komen beiden als eerste in mij naar boven. Dit zijn HeroWODs en dit geeft toch een extra dimensie aan een workout. Je verbaast jezelf als je ziet waar je toe in staat bent! 

Favoriete Quote:
Weights don’t lift themselves 

TERUG NAAR BOVEN

Jasper de Waal

Jasper de Waal

Gewichthef Coach

Mijn naam is Jasper de Waal, weightlifting coach van CrossFit Reset. 

In december 2016 ben ik begonnen met CrossFit tijdens de WOD (workout of the day): 12 Days of christmas. Ondanks de slechte muziek (kenners weten wat ik bedoel) smaakte het naar meer. De training die er voor mij altijd met kop schouders bovenuit stak, was het specialty hour weightlifting gegeven door Jeroen. Daar is het weightliften voor mij begonnen. Tegenwoordig verzorg ik zelf de trainingen weightlifting voor CrossFit Reset.

Met weightlifting begint iedereen op zijn of haar eigen niveau. Dat is vanuit waar we werken. De trainingen zijn voor zowel beginners als gevorderden. In mijn trainingen draait het om technisch en consistent trainen, daarbij probeer ik je doorzettingsvermogen op de proef te stellen. De trainingen draaien om de hoofdbewegingen; Snatch en Clean & Jerk. Maar we trainen niet alleen voor nieuwe pr’s maar ook om meer uit jou te halen als crossfitter en weightlifter. 

Je ziet me overigens niet alleen tijdens het coachen. Zelf train ik actief mee tijdens de CrossFit lessen van de overige coaches. Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik diverse cursussen op het gebied van weightlifting en staat een opleiding op het programma.

Favoriete Oefening:
Squat Snatch 

Favoriete Workout:
Grace

Favoriete Quote:
Never take what you have for granted. Earn it again every day.

TERUG NAAR BOVEN

 

Remy van de Geijn

Remy van de Geijn

Coach in Opleiding / Box Fotograaf

In 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met CrossFit. In mei werd, zoals elk jaar, de ‘Memorial Day Murph’ georganiseerd en vanuit Reset kwam het verzoek foto’s te maken van dat evenement.

Hoewel ik voorheen best sportief geweest ben, waren mijn sportieve ambities inmiddels vervlogen en had ik me erbij neergelegd dat ik -als veertiger- toch niet meer van dat buikje af ging komen.

Toen ik die dag mensen van mijn leeftijd (en ouder) de challenge zag doen was ik erg onder de indruk van de prestaties. Dat zou ik ook wel willen! Het zou echter nog tot maart 2018 duren voor ik me aanmeldde bij CrossFit Reset.

Sinds mijn aanmelding heb ik zelf de ‘Murph’ twee keer meegedaan en zijn CrossFit en onze box een belangrijk deel van mijn leven geworden. Ik heb daarbij geleerd dat je met de juiste mindset en een positieve instelling veel meer kunt dan je denkt.

Binnen Team Reset ben ik op het moment nog steeds actief als fotograaf. Ik zorg ervoor dat je na elk Box-Evenement een aantal stoere foto’s voor op je facebook, Insta e.d. krijgt. 

Daarnaast kun je me uiteraard ook gewoon tijdens de les tegenkomen en val ik soms in op zaterdagochtend, om de ‘buddy-WODs’ (workout of the day met partner) te geven.

Favoriete Oefening:
Veel! Olympisch liften vind ik geweldig leuk, vanwege de techniek. Shoulder presses, Clean & Jerks vind ik leuk omdat het me redelijk ligt. En dat geldt eigenlijk ook wel voor roeien. Ik heb zélfs geen hekel aan Wallballs.

Favoriete Workout:
Murph!

Favoriete Quote:
Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt.

Beschikbaar voor:
Ben je trots op het resultaat van al die uren rammen en wil je jezelf eens professioneel laten fotograferen in een crossfit-setting, dan kun je bij mij terecht. Stuur voor informatie even een mailtje of app me even op 06-24807294

TERUG NAAR BOVEN

Wendy Westra-Zwartjes

Wendy Westra-Zwartjes

Sport -en Ontspanningsmasseur / Powermama Coach

Sport is altijd belangrijk geweest voor mij, mijn ouders vonden dat dit bij de opvoeding hoorde. Wel had ik een duidelijke eigen mening over wat ik dan wilde doen. Mijn moeder wilde dat ik op turnen en stijldansen ging, maar ik koos voor ballet en paardrijden. Dat paardrijden is mijn leven lang gebleven, maar de “side-dish” is een aantal keer veranderd. Ik was dan ook uren in de sportschool te vinden voor groepslessen en soms nog wat krachtoefeningen bij de gewichten en apparaten. Tot Arjan Stijlaart mij in 2011 op de sportschool vertelde over CrossFit en dat dat écht iets voor mij was! Ik ging filmpjes kijken op YouTube en ik wist meteen dat dit gaaf was! Er waren toen nog niet heel veel boxen in de buurt en CrossFit FSF in Driebergen was de dichtstbijzijnde. Daar heb ik jaren met veel plezier getraind, tot ik Jeroen leerde kennen. We hadden meteen een klik. We hebben nog een tijdje samen bij FSF getraind, maar daarna groeide het idee om zelf een box te starten.

Toen wij de kans kregen om het beheerderschap op ons te nemen op pensionstal De Paardenheerlijkheid op Landgoed Mariënwaerdt was dat voor mij een droom die uitkwam als paardenmeisje. Jeroen zag er ook wel mogelijkheden voor het starten van een box.

Eerst nog onder de noemer Strength and Conditioning, maar nu vol trots: CrossFit Reset!

Mij kom je tegen in de box als Personal Trainer, small group trainer en ik ben de sport- en ontspanningsmasseur van onze box. Ik heb 9 jaar als fysiotherapeut gewerkt in een grote particuliere praktijk en kon dat niet meer goed combineren met mijn werk in de box en op stal. Dus nu doe ik eigenlijk alles wat ik leuk vind van de fysio maar dan vanuit een ruimte bij de box en ons huis. Daarnaast geef ik small group training zoals RiderFit (fitness speciaal voor ruiters die aan hun fitheid willen werken met sportfunctionele oefeningen), bedrijfsfitness en draai ik het Powermamaprogramma. Hierbij begeleid ik één op één vrouwen om op een veilige manier fit te worden en/of te blijven vóór, tijdens en na de bevalling.

Favoriete Oefening:
Double Unders

Favoriete Workout:
Annie

Favoriete Quote:
Be honest.
Be kind.
Be honorable.
Work hard.
And always be awesome.

-Wil Wheaton-

TERUG NAAR BOVEN